artikel

Niet zeiken

Horeca

Zelf heb ik jaren een eetcafé gehad tot 2004 en ben ermee gestopt om fulltime moeder te worden van vier meiden. Ik ben zelf een niet-roker en heb me altijd aan het roken in mijn café geërgerd.

Niet zeiken

De discussie over het rookverbod volg ik op de voet en ik verbaas me er over. Men wist namelijk al jaren dat het er aan zat te komen. Ik heb mijn café allen maar beter kunnen verkopen vanwege de rookruimte.

Tja, dan vraag je je toch af, een beetje ondernemer kijkt in de toekomst en bereidt zich er op voor. Is het eigenlijk dus ook gewoon niet een klein beetje trappen tegen je eigen opgetrokken muur wat je doet als nu als kroegeigenaar gaat zitten janken als een klein kind, omdat je niet meer uit de kosten komt? Ik denk van wel.

Een café dat al sinds jaar en dag een prima rookbeleid voert, draait nog prima. Daar komen ook niet-rokers en dat is een groep die door de meeste café-eigenaren al die jaren buiten zijn gesloten, in de ruimste zin van het woord. En nu ook niet zo snel meer in voormalig rookhol binnen zullen stappen. Dat heeft zijn tijd nodig.

In het kort samengevat: niet zeiken over iets wat je al jaren aan ziet komen en gecreëerd heb.

Marielle

Reageer op dit artikel