artikel

Nieuwe amuselepel

Horeca

Een amuse, of voluit ‘amuse gueule’, is een klein hartig hapje of gerechtje, meestal verfijnd van smaak en mooi om te zien. En de amuze is nu ook nog mooi te presenteren.

Nieuwe amuselepel

Net als een aperitief dient de amuse om de eetlust op te wekken. Bovendien is de amuse een aardig middel om gasten kennis te laten maken met ingrediënten en/of smaken die ze misschien nog niet kennen. De amuse wordt voor de maaltijd geserveerd, soms op een bordje maar ook vaak op een lepel of een vork.

Stevig
De presentatie op een lepel is mooi en handig (je hapt ‘m in één keer naar binnen), maar heeft het nadeel dat een lepel nogal wankel op tafel ligt en dat de bak van de lepel bovendien niet recht ligt. Een saus dreigt er dan al gauw af te lopen. Tegenwoordig is er een speciale amuselepel verkrijgbaar. Hij is gemaakt van roestvast staal, wankelt niet als hij op tafel ligt en kan ook handig op een bord gelegd worden. Bovendien ligt de bak recht en is deze zodanig gevormd dat vloeibare ingrediënten er niet af kunnen lopen.

Amuselepel

De speciale amuselepel is gemaakt van roestvast staal, wankelt niet en vloeibare ingrediënten kunnen er niet aflopen.

Reageer op dit artikel