artikel

Nieuwe opzet Fano Food Forum slaat aan

Horeca

Onder het motto ‘Promotie met een personal touch’ vond op maandag 23 april de eerste van de twee voor dit jaar geplande Fano Food Forums plaats. De locatie was partycentrum Dorhout Mees in Biddinghuizen. Fastfoodondernemers en hun medewerkers kregen een programma aangeboden dat in opzet afweek van voorgaande edities. Naast nuttige informatie aan de hand van een aantal workshops, was er volop de kans tot ontspanning. Het forum ‘nieuwe stijl’ bleek aan te slaan.

Nieuwe opzet Fano Food Forum slaat aan

De promotie van het bedrijf stond centraal in het ochtendprogramma. Tijdens een drietal workshops ontvingen de aanwezige ondernemers hierover voorlichting. Jan Willem van der Pluijm van bedrijfskundig adviesbureau LogiMark belichtte het belang van een vestigingsplaatsonderzoek, om zodoende het maximale rendement uit de markt te halen.
Voorts ging Dik Folmer van Vakschool Wageningen in op de vraag hoe de fastfoodondernemers optimaal hun klanten bereiken. Gerrit van de Wouw van Herme Interieurbouw gaf informatie over een juiste uitstraling van het interieur.
Na de lunch sprak Ellen Spiegelenberg, projectleidster Hoger Rendement Horeca, over mogelijkheden tot rendementverbetering. Lucas de Pruis verzorgde namens Fano een demonstratie salades maken. In zijn tips en adviezen legde hij een link met het aanstaande zomerseizoen. De aanwezigen gaven aan veel van het gebodene te hebben opgestoken.

Samenwerking en taakverdeling
Net zo enthousiast reageerden ondernemers en medewerkers echter op hetgeen hen later in de middag werd aangeboden. Aan de hand van een aantal ‘adventure’ activiteiten was een ontspannend programma samengesteld, waarin men eens op een andere manier met elkaar in contact kon komen.
Zo moest met vereende krachten een zware jeep worden vervoerd, zonder dat de wielen de grond raakten. Het kwam in deze proef aan op samenwerking en taakverdeling. Opmerkelijk was dat zich bij de één direct natuurlijk leiderschap aandiende, terwijl de ander zonder morren deed wat er gezegd werd.
Zes groepen dienden de klus te klaren en ieder team slaagde in zijn missie. Bij het bouwen van een touwbrug bleek het al niet anders. Ook deze opdracht werd met succes volbracht, waarbij het opviel dat het niet uitmaakte of de bruggenbouwer in vrijetijdskleding of in driedelig kostuum was gestoken. Men ging er gewoon voor.

Hoogtepunt was het quadrijden. Een quad is een motorfiets met vier wielen, waarop men rondjes op een crosscircuit kon rijden. Er waren durfals die met vijftig kilometer per uur door het mulle zand scheurden. Anderen matigden het tempo of hielden het na één moeizaam rondje reeds voor gezien. Ook bij deze activiteit was de stemming optimaal, niet in de laatste plaats door de uitstekende weersomstandigheden.
Na de leerzame workshops die de fastfoodbranche op een hoger niveau willen brengen, bleek ook op informele wijze een stuk ontmoeting tot stand te kunnen komen. De afsluitende borrel bevestigde dit nog eens. En dat is nou net wat de Fano Food Forums evenzeer willen bewerkstelligen. Noteer dus alvast de volgende editie in uw agenda: maandag 8 oktober. U steekt er wat van op en creëert een speciale band met uw collega’s.

Reageer op dit artikel