artikel

Nieuws uit Beijing: Inkopen voor Cas Spijkers en Balkenende

Horeca

In deze weblog aandacht voor de inkoop voor het Holland Heineken House. Balkenende en Cas Spijkers komen langs.

Nieuws uit Beijing: Inkopen voor Cas Spijkers en Balkenende

Voor het brood en de inmiddels veel besproken kroketten moesten we een creatieve oplossing bedenken. En wat is handiger dan Nederlandse bakkers naar China te halen? Het brood, de bitterballen en de kroketten wordt door 14 Nederlandse bakkers en banketbakkers van Holland Bakery dagelijks gebakken. Er is dus lekker vers volkorenbrood beschikbaar!

Ook andere zaken vragen om creativiteit. Het verder verwerken van groenten en aardappels bijvoorbeeld. Na aflevering moeten alle groenten en aardappels namelijk handmatig gesneden en gewassen worden. Alles wordt ´van het land´, en dus niet gesneden, aangeleverd. Men is hier dat niet gewend!

Wat facts & figures: drie keer per dag koken we voor de 500-man/vrouw tellende crew. Daarnaast bereiden we snacks voor FoodPlaza en verschillende menu´s voor de Brasserie en de Olympic Club. In hoeveelheden: per dag gebruiken we zo´n 100 kilo aardappels, 500 eieren, 300 kilo frites, 100 kilo groenten en 100 kilo vis. In totaal verwachten we zo´n 22.000 liter water op fles te verbruiken, 45 kilo thee en 500 kilo suiker.

Tot slot: na ruim een week ´open´ hebben we al heel wat bekende Nederlanders mogen ontvangen in onze restaurants en in de keuken:

Zo kreeg operationeel manager Nico Jansen de kans om persoonlijk bitterballen aan te bieden aan premier Balkenende (en ze vielen in de smaak…), en bracht topkok Cas Spijkers persoonlijk een bezoek aan de keuken

Zie ook:

» Nieuws uit Beijing: We zijn van start!

» Albron goes gold: de voorbereidingen

Reageer op dit artikel