artikel

Olde Remeker

Horeca

Remeker staat voor biologische boerenkaas uit de Gelderse Vallei. De kaas wordt gemaakt op boerderij De Groote Voort uit de melk van Jersey koeien. Het hoge gehalte mineralen in deze melk, waaronder 20 procent meer calcium, zorgt niet alleen voor meer smaak, maar ook voor een gehalveerde pekeltijd en minder zouttoevoeging. Het caroteengehalte in zowel de melk als de kaas is dubbel zo hoog als normaal. Dat is gezond (vitamine A) en kleurt de kaas op natuurlijke wijze geel. De grotere vetbolletjes in de melk zorgen ervoor dat de kaas ook op gevorderde leeftijd nog smeuïg is.

Olde Remeker

Remeker is een smaakvolle, rauwmelkse kaas. De oorspronkelijke Remeker rijpt minstens zes maanden, maar heeft desondanks de smeuïgheid van een jonge kaas. Olde Remeker overtreft de Remeker door uitstraling, stevigheid en smaak. De kristallen in de kaas zijn een teken van het hoge calciumgehalte, ontstaan door de lange rijping van minimaal zestien maanden. De volle smaak blijft lang in de mond hangen.De Remeker kazen worden als 12 kg model geproduceerd. Een grote kaas heeft volgens zeggen als voordeel dat hij beter afrijpt waardoor het aroma zich beter kan ontwikkelen.Smaak: pikant.Wijnadvies: Manzanilla sherry.

Reageer op dit artikel