artikel

Olivjee

Horeca

Olivjee is een typisch Russische salade. Een feestgerecht dat traditioneel bereid en gegeten wordt met Oud en Nieuw. En maak ‘m niet lekkerder dan hij is door er andere dan de genoemde ingrediënten aan toe te voegen, want Olivjee is Olivjee en daar mag niet mee gesjoemeld worden. U bent gewaarschuwd. Waar je ook komt, in Oezbekistan, Armenië, Georgië of welke staat dan ook, overal wordt deze salade op dezelfde manier en met dezelfde ingrediënten bereid.

Olivjee

Ingrediënten
2 aardappels
1 wortel
4 gezouten augurken
4 gekookte eieren
1 ui
0,5 kipfilet
1 klein blikje doperwten
zwarte peper
30 ml Zaanse mayonaise

Bereiding
Kook de aardappels en de wortel. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de koekenpan. Snijd de gezouten augurken in kleine blokjes. Snijd de gekookte eieren in blokjes. Snijd de gekookte aardappel en de gekookte wortel in blokjes. Voeg de gesneden ingrediënten bij elkaar in een schaal en voeg ook de gebakken stukjes kipfilet en de doperwten toe. Breng de salade op smaak met zwarte peper. Voeg de mayonaise toe en meng dit alles goed door elkaar. Daarna kan de salade geserveerd worden.

Ingrediënten
2 aardappels
1 wortel
4 gezouten augurken
4 gekookte eieren
1 ui
0,5 kipfilet
1 klein blikje doperwten
zwarte peper
30 ml Zaanse mayonaise

Bereiding
Kook de aardappels en de wortel. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de koekenpan. Snijd de gezouten augurken in kleine blokjes. Snijd de gekookte eieren in blokjes. Snijd de gekookte aardappel en de gekookte wortel in blokjes. Voeg de gesneden ingrediënten bij elkaar in een schaal en voeg ook de gebakken stukjes kipfilet en de doperwten toe. Breng de salade op smaak met zwarte peper. Voeg de mayonaise toe en meng dit alles goed door elkaar. Daarna kan de salade geserveerd worden.

Reageer op dit artikel