artikel

Onduidelijkheid over acrylamide

Horeca

Naast gefrituurde (aardappel)producten kunnen ook ontbijtkoek en pepernoten acrylamide bevatten, zo heeft onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit aangetoond. Welke normen er voor deze producten moeten worden gesteld, is daarom nog niet duidelijk. Ook is niet bekend wat het precieze risico van deze stof is.

Onduidelijkheid over acrylamide

Acrylamide ontstaat als gevolg van een organisch-chemisch proces en kent ook een aantal industriële toepassingen: bijvoorbeeld bij productie van plastic.

Zolang de risico’s van deze stof niet duidelijk in kaart zijn gebracht, adviseert de Voedsel en Waren Autoriteit om de voorschriften van de fabrikant in acht te nemen bij het bakken van frites en andere aardappelproducten. Verder wordt het eten van grote hoeveelheden pepernoten en ontbijtkoek afgeraden.

Reageer op dit artikel