artikel

Op naar de 25e Zilveren Champignon

Horeca

De 20e editie van de Zilveren Champignon bruist. Zowel in de wedstrijdkeukens als op de geïmproviseerde restaurantvloer. Werken onder hoogspanning voor de deelnemers. Voor jury en organisatie een weerzien met (oud) collega’s. Het team van restaurant Boreas in Heeze gaat deze woensdag in Den Bosch met de hoofdprijs aan de haal.

Op naar de 25e Zilveren Champignon

Het duurt even maar dan dringt tot Angelo Autiero vanrestaurant Boreas in Heeze door dat hij heeft gewonnen. Yes!
Rudolph van Veen (rechts) draagt een gedichtje op aan debeide winnaars van De Zilveren Champignon/De Contente Mens
Het meest innovatief heeft Mark Dijk (midden) vanLambermon’s Eigenwijze Theater in Haarlem gekookt volgens de persjury. Culinairjournaliste Wilma van der Hoeven hangt hem de bijbehorende versierselen om.
Zowel op het gebied van gastheerschap en koken scoorden Jacovan Hensbergen (links) en Mark Dijk van Lambermon’s Eigenwijze Theater inHaarlem hoog op het gebied van styling en daarom verdiende ze stylingprijs vanRobert ten Hoope.
Het kleine broertje van de Zilveren Champignon, de Zilveren Garde voorjonge koks, ging naar Willem Fijten, souschef van restaurant Het Atelier,Sofitel, Den Haag.
Met een smoes was ze uit haar restaurant naar DeBrabanthallen in Den Bosch gelokt: Margo Reuten van Da Vinci in Maasbracht. Zijontving de gastronomieprijs, de Uncle Ben’s Ring uit handen van ‘Ladychef ofthe Century’ Maartje Boudeling.
Vier uur lang buffelen de koks met hun maatjes in de wedstrijdkeukens.
De vakjury telde een paar ‘zwaargewichten’: voormaligwinnaar en televisiekok Rudolph Veen (links) en SVH Meesterkok Cas Spijkers enalgemeen wedstrijdleider Piet Rutten. Deze laatste was bijna altijd in touw indeze functie in de afgelopen 20 jaar.
Een onderonsje in de wedstrijdkeuken tussen topkok Cas Spijkers en deuiteindelijke winnaar van de Zilveren Champignon, Angelo Autiero.
Reageer op dit artikel