artikel

Opvolging Kaatje makkelijker na sterverlies

Horeca

Fons van Groeningen van restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl blijft een positief mens. Oók na het verlies vorige week van zijn tweede Michelin-ster, die het bedrijf tien jaar lang voerde. De restaurateur verwacht dat hij makkelijker een opvolger zal vinden nu het bedrijf slechts met één ster is getooid.

Opvolging Kaatje makkelijker na sterverlies

‘De drempel zal minder hoog zijn, want het ontzag voor een tweede ster is groot’, aldus Van Groeningen in een reactie op het slechte nieuws. De eigenaar van Kaatje bij de Sluis en het bijbehorende viersterrenhotel is al enige tijd zonder succes op zoek naar een koper voor zijn zaken. Fons en zijn vrouw Anneke vinden het na bijna 30 jaar Kaatje tijd om af te bouwen.
^
Van Groeningen vermoedt dat het feit dat hij geen geheim heeft gemaakt van zijn zoektocht naar een opvolger, mogelijk heeft meegespeeld in het besluit van Michelin om een ster in te nemen.

De Franse bandenfabrikant toont zich altijd erg gevoelig voor ontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben voor de continuïteit van een bedrijf.

De toprestaurateur veronderstelt ook dat Michelin hem heeft afgerekend op het feit dat hij als voorzitter van de Alliance Gastronomique Néerlandaise wat minder tijd aan zijn bedrijf heeft kunnen besteden. Hij is in die functie inmiddels opgevolgd door Didi Whitlau.

Overigens kwam het slechte sterrennieuws niet helemaal onverwacht. Hoofdinspecteur Benelux Paul van Craenenbroeck van Michelin liet Van Groeningen in een eerder stadium al weten dat het met de kwaliteit van zijn bedrijf wel goed zit, maar dat hij dreigde te worden voorbijgestreefd door anderen.

De restaurateur twijfelt niet aan de validiteit van het oordeel van Michelin: ‘Ik heb de mening van Michelin altijd gerespecteerd en doe dat ook in dit geval.’

Van Groeningen zegt er met chef-kok André Mol en zijn team volledig tegenaan te willen gaan om de tweede ster terug te verdienen.

Reageer op dit artikel