artikel

Oud-topambtenaar Tiel laakt gang van zaken rond Van der Valk

Horeca

Burgemeester en wethouders van Tiel hebben begin jaren tachtig bij het verstrekken van de bouwvergunning voor het Van der Valk-motel Tiel het negatieve advies van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht naast zich neergelegd. Ambtenaren hadden tekortkomingen geconstateerd, maar het college wilde het motel graag in de gemeente hebben.

Oud-topambtenaar Tiel laakt gang van zaken rond Van der Valk

Ambtenaren van Bouw- en Woningtoezicht stelden vast dat vereiste tekeningen en berekeningen ontbraken en dat daarom geen vergunning kon worden afgegeven. Het college wilde echter haast maken, aldus voormalig directeur Gemeentewerken Dortmund in het Radio 1 Journaal van donderdagochtend 14 februari. Zo’n motel wordt meestal naar de plaats van vestiging genoemd en dat geeft naamsbekendheid.

De uitlatingen van Dortmund volgen op het incident bij het motel afgelopen zondag. Een deel van een parkeerdek stortte in. Bij het ongeluk vielen geen gewonden.

De gemeente Tiel verwacht dat het motel donderdag 14 februari weer open kan. De gemeente wil eerst veiligheidsverklaringen van onder meer bouw- en woningtoezicht, aldus een woordvoerster woensdagmiddag De verwachting is dat die verklaringen donderdag binnen zijn.

Uit gemeentelijke stukken blijkt dat de vergunningen van Van der Valk ernstig tekortschoten. Volgens een nota uit het dossier was er formeel sprake van een serie strafbare feiten. Het Openbaar Ministerie in Arnhem liet woensdag echter weten dat het nog te vroeg is om te spreken over eventuele vervolging van Van der Valk.

Reageer op dit artikel