artikel

Oud winnaar: ‘Ik kreeg weer de kriebels

Horeca

Italo Guerra is inmiddels een oude rot in het vak. De drievoudig winnaar van de wedstrijd IJsvakman van het Jaar (1995 tot en met 1997) en de Coupe-winnaar van 2000 stond dit jaar weer achter de werkbank tijdens de vakwedstrijd ‘De Gouden IJscoupe’. Nadat hij zelf in 2001 in de jury zat en vorig jaar zelfs een jaar oversloeg, kreeg hij dit jaar weer ‘de kriebels om mee te doen’. En niet zonder resultaat. Gisteren werd hij tweede tijdens een voor hem zenuwslopende wedstrijd.

Oud winnaar: ‘Ik kreeg weer de kriebels

Dat hij zenuwachtig was, bemerkte iedereen. Zijn vingers trilde en het interview met presentatrice Lisette Hordijk leverde ook alleen eenlettergrepige woorden op. Maar na afloop, in het gezelschap van zijn dochter en Manuela Talamini ontdooide hij zeer snel.

Zijn ijscoupe Coco Bello werd door de aanwezigen al snel omschreven als Indisch, maar dat heeft dan ook een reden.

‘In de omgeving van onze ijssalon wonen veel Indische mensen en die wil je toch aanspreken met je coupes. Daarnaast is mijn vrouw een Indische. Onze afkomsten komen samen in mijn coupe door het Italiaanse ijs en de Indische garneringen zoals spekkoek.’ Overigens was dat een idee van zijn tante. Tante Nel.

Voor de overige jonge deelnemers heeft de vakman nog een tip. ‘Gebruik toch niet zo veel friemels op je coupe. Het gaat om de smaak en de combinaties. Niet om hoeveel bijzondere decoraties je hebt gemaakt!’

Reageer op dit artikel