artikel

Paasbrood wentelteefjes met appel-basilicumpasta

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
4 sneetjes paasbrood
3 appels
sap van 1 sinaasappel
2 eetlepels gemberjam
2 eetlepels verse basilicum in dunne reepjes
2 eieren
2 eetlepels suiker
1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
3 dl melk
50 gram boter
poedersuiker

Paasbrood wentelteefjes met appel-basilicumpasta

Bereidingswijze:
Schil de appels, snijd ze in stukjes en breng ze in een pan met het sinaasappelsap en de gemberjam aan de kook. Kook de appel in 8-10 minuten tot een compote. Laat de compote afkoelen en schep de basilicum erdoor.

Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom of kaneel tot een romig mengsel en klop de melk erdoor. Haal de sneetjes paasbrood door dit mengsel. Leg ze in een diep bord en schenk de rest van het eimengsel erover.

Verhit een klontje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak 4 sneetjes in ca. 4 minuten goudbruin en krokant. Leg de wentelteefjes op 4 borden. Bestuif ze met poedersuiker en schep de appelsalsa ernaast.

Reageer op dit artikel