artikel

Palace hotel internationaal perscentrum tijdens Navo-top

Horeca

Van 23 t/m 25 oktober vond in Noordwijk de grootste NAVO conferentie ooit plaats. Al dagen ervoor werd het Palace Hotel omgebouwd tot een internationaal perscentrum dat zijn weerga niet kende. Achter het hotel werden mobiele cabines vol gezet met moderne elektronica voor het monteren van televisie uitzendingen om deze vervolgens naar alle werelddelen te verzenden.

Palace hotel internationaal perscentrum tijdens Navo-top

Al dagen ervoor werd het Palace Hotel omgebouwd tot een internationaal perscentrum dat zijn weerga niet kende. Achter het hotel werden mobiele cabines vol gezet met moderne elektronica voor het monteren van televisie uitzendingen om deze vervolgens naar alle werelddelen te verzenden. De Jan de Raad Ballroom werd omgetoverd tot een ruimte met 180 zitplaatsen plus tolkencabines voor de persconferenties van NAVO secretaris generaal Jaap de Hoop Scheffer en minister van defensie Eimert van Middelkoop.

Tevens werden er werkplekken gecreëerd, inclusief aansluitingen voor meer dan 150 computers en laptops, zodat de schrijvende pers het nieuws over de conferentie van de 27 NAVO ministers direct wereldkundig kon maken.

Ook werden bij het hotel twee grote stellages opgericht, voorzien van spotlights, bestemd voor TV-reporters die hun verslagen direct wereldwijd konden verzenden.

In het Palace Hotel verbleven gedurende de dagen onder andere de minister van Defensie van Bulgarije, Mr Veselin Bliznakov, belangrijke namen als Ms. Lisa Butterheim (Director Asia and Middle East Division Peace Keeping Missions), mr Scott Krane (Senior Military Advisor) en Mr Scott Smith (senior Political Affairs Advisor Asia and Middle East). Ook delegaties van Luxemburg, Slowakije, Estland, Letland en Litouwen waren te gast in het jongste 5-sterren hotel van Noordwijk.

Bekijk hieronder foto’s van het Palace hotel tijdens de Navo-top:

Reageer op dit artikel