artikel

Pancakes

Horeca

Ingrediënten:
100 gram boter
400 gram bloem
4 afgestreken theelepels bakpoeder
1½ theelepel zout
100 gram suiker
4 eieren
3 dl karnemelk
1 dl melk

Pancakes

Bereidingswijze:
Smelt 100 gram boter en laat het afkoelen. Zeef de bloem met de bakpoeder, zout en suiker boven een kom.

Klop de eieren kort los en roer ze samen met de gesmolten boter, karnemelk en melk door de bloem tot een dik beslag ontstaat. Het is niet erg als er nog kleine klontjes in het beslag zitten. Bak steeds van ca. 5 eetlepels beslag, in een hete koekenpan op niet te hoog vuur een pannenkoekje.

Schep het beslag in het midden in de pan, het loopt dan vanzelf uit, en bak het in 1½ minuut per kant gaar en bruin. Je hoeft alleen maar voor het eerste pannenkoekje boter in de pan te doen.Voor minder dikke pannenkoeken kun je het beslag iets verdunnen met extra melk.

Reageer op dit artikel