artikel

Passevite

Horeca

Wie kent ’niet, de passevite, ook wel doordrukzeef, perszeef of roerzeef genoemd. Hij wordt gebruikt voor het pureren en zeven van zachte producten. De (zeef)bodem is verwisselbaar. Meestal heb je keus uit drie verschillende: grof, middel en fijn. Door aan de zwengel te draaien, perst de schroef het te pureren product door de zeef.

Passevite

Alhoewel de passevite een van de oudste stukken mechanisch keukengereedschap is, blijkt toch nog verbetering mogelijk. De nieuwste passevite is uitgerust met een pasring. Erg handig, want dat maakt dat je de zeef op verschillende maten pannen kunt gebruiken en toch altijd stabiel blijft.Tip: Het te pureren en te zeven product smeert in feite de zeef. Gebruik een passevite daarom nooit droog, want dan wordt hij stomp.

Alhoewel de passevite een van de oudste stukken mechanisch keukengereedschap is, blijkt toch nog verbetering mogelijk. De nieuwste passevite is uitgerust met een pasring. Erg handig, want dat maakt dat je de zeef op verschillende maten pannen kunt gebruiken en toch altijd stabiel blijft.Tip: Het te pureren en te zeven product smeert in feite de zeef. Gebruik een passevite daarom nooit droog, want dan wordt hij stomp.

Reageer op dit artikel