artikel

Passie van de liefde

Horeca

De nieuwe Chinese keuken voegt het beste van twee keukens samen. Wij in het westen hebben niet alleen de Chinese keuken leren kennen en waarderen, maar de Chinezen ook die van ons.

Passie van de liefde

Je ziet dat aan het gebruik van producten en de manier van presenteren. Koken met wijn bijvoorbeeld was in de traditionele keuken niet gebruikelijk. Tegenwoordig zie je het steeds meer. Het Chinese karakter van de gerechten blijft echter onmiskenbaar aanwezig in het gebruik van kruiden en de compositie.

Het garneren van gerechten, liefst met contrasterende kleuren, hoort erbij. Want, zoals een Chinees spreekwoord zegt: ‘Hoe mooi een bloem ook is, er horen ook blaadjes bij.’Passie van de Liefde is een modern Chinees gerecht met als hoofdcomponent kruidige ossenhaas.

Reageer op dit artikel