artikel

Pasta met mosselen

Horeca

Bereiding
1 kilo mosselen
1 citroen
200 g pasta
zout, peper
150 g Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room
125 ml slagroom
3 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal)

Pasta met mosselen

Bereiding
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven af. Was de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Leg de mosselen in een pan en knijp er een halve citroen boven uit. Kook de mosselen afgedekt in ca. 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan.

Kook intussen in een pan met ruim water en zout de pasta in ca. 10 minuten beetgaar. Schep de mosselen in een schaal en houd ze warm. Zeef het kookvocht. Verwarm in een wijde pan de Griekse yoghurt met de room, de geraspte citroenschil en 2-3 eetlepels kookvocht al roerende tot een mooie saus ontstaat. Giet de pasta af en roer de pasta door de saus. Roer de basilicum erdoor en voeg zout, peper en enkele druppels citroensap naar smaak toe. Schep de pasta in 2 diepe borden en leg de mosselen in de schelp erop. Lekker met een tomatensalade.

Reageer op dit artikel