artikel

Pastamachine

Horeca

Er is een nieuwe elektrisch aangedreven pastamachine in de handel, de Pasta Presto. Een elektrische pastamachine was er al lang, maar deze is wat kleiner en mooi compact gebouwd. Toch heeft de Pasta Presto dezelfde mogelijkheden als zijn grote broer.

Pastamachine

Het voordeel van een elektrisch aangedreven machine is dat je hem niet vast hoeft te klemmen aan de werkbank, in tegenstelling tot de handmachine. Bovendien heb je bij het gebruik beide handen vrij.

Tip: om het deeg er niet aan vast te laten plakken, zijn de stalen rollen van een pastamachine poreus verchroomd. Daarom mag een pastamachine nooit met water worden gereinigd maar uitsluitend met een droge borstel. Water zou in de poriën van de chroomlaag dringen, waardoor roestvorming gaat optreden.

Reageer op dit artikel