artikel

Pastasalade met tonijn

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 1 blik tonijn op olie van 400 galternatief: zalm uit blik, gestoomde makreel 250 g pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili 250 g sperziebonen, sugar snaps of peultjes 2-3 geroosterde paprika’s uit pot 8 zwarte olijven zonder pit 1 rode ui sap van 1 citroen 4-6 eetlepels olijfolie extra vierge 1 grote […]

Pastasalade met tonijn

Ingrediënten voor vier personen:

 • 1 blik tonijn op olie van 400 galternatief: zalm uit blik, gestoomde makreel
 • 250 g pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili
 • 250 g sperziebonen, sugar snaps of peultjes
 • 2-3 geroosterde paprika’s uit pot
 • 8 zwarte olijven zonder pit
 • 1 rode ui
 • sap van 1 citroen
 • 4-6 eetlepels olijfolie extra vierge
 • 1 grote teen knoflook
 • zout, versgemalen peper
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt

Bereidingswijze:
Kook de pasta en de sperziebonen in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 10 minuten beetgaar. Snijd de paprika’s in stukjes en de olijven in vieren. Pel de ui en snijd hem in flinterdunne ringen. Pers de knoflook boven een grote schaal uit. Voeg het citroensap, de olijfolie, de kruiden en zout en peper naar smaak toe en klop alles tot een dressing.

Giet de pasta en boontjes af en schep ze door de dressing. Schep ook de paprika en olijven erdoor. Laat de salade afkoelen. Giet de tonijn af. Schep de pastasalade op vier borden en verdeel de tonijn in grote stukken erover.

Ingrediënten voor vier personen:

 • 1 blik tonijn op olie van 400 galternatief: zalm uit blik, gestoomde makreel
 • 250 g pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili
 • 250 g sperziebonen, sugar snaps of peultjes
 • 2-3 geroosterde paprika’s uit pot
 • 8 zwarte olijven zonder pit
 • 1 rode ui
 • sap van 1 citroen
 • 4-6 eetlepels olijfolie extra vierge
 • 1 grote teen knoflook
 • zout, versgemalen peper
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt

Bereidingswijze:
Kook de pasta en de sperziebonen in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 10 minuten beetgaar. Snijd de paprika’s in stukjes en de olijven in vieren. Pel de ui en snijd hem in flinterdunne ringen. Pers de knoflook boven een grote schaal uit. Voeg het citroensap, de olijfolie, de kruiden en zout en peper naar smaak toe en klop alles tot een dressing.

Giet de pasta en boontjes af en schep ze door de dressing. Schep ook de paprika en olijven erdoor. Laat de salade afkoelen. Giet de tonijn af. Schep de pastasalade op vier borden en verdeel de tonijn in grote stukken erover.

Reageer op dit artikel