artikel

Patatje oorlog

Horeca

Een patatje oorlog, maar dan als dessert. Want waarom zou een dessert niet een keer een beetje ludiek mogen zijn? En grote kans dat het nog scoort ook op de kaart. Het wekt in ieder geval de nieuwsgierigheid op. Voorwaarde blijft altijd wel dat het niet alleen leuk is, maar ook nog lekker.

Patatje oorlog

Voor het patatje oorlog is nodig: pancakes, gecombineerd met karamelsaus, vanille-ijs en crème fraîche of slagroom. Snijd van de pannenkoekjes frieten; de karamelsaus lijkt wel wat op pindasaus, en met een beetje verbeelding heeft de crème fraîche of slagroom wel wat weg van mayonaise. Appelstukjes (gehakte uitjes) en de juiste presentatie doen de rest.

De pancakes, kleine dikke pannenkoekjes, zijn overigens kant-en-klaar verkrijgbaar. Ze zijn wat vetter van structuur en zoeter dan Nederlandse pannenkoeken en meestal gegeten met ahorn- of maplesaus.

Reageer op dit artikel