artikel

Patisserie

Horeca

Met dessertsausen kun je je vaak het beste richten op de gemiddelde smaak; smaken die iedereen lekker vindt. Roomboterbabbelaars bijvoorbeeld. Iedereen kent ze en er zijn maar weinig mensen die er niet van houden. Maak daar nu eens een saus van.

Patisserie

Zet (dagverse) slagroom op en breng dat aan de kook. Los er roomboterbabbelaars in op en je hebt een roomboterbabbelaarsaus.
Zoiets kun je ook doen met andere versnaperingen waarvan de praktijk heeft uitgewezen dat ze het goed doen en waarvan de smaak door vrijwel iedereen wordt gewaardeerd. Bijvoorbeeld een Mars of een Nuts. Fijnsnijden, meekoken in de slagroom, helemaal laten oplossen en je hebt een mooie chocolade-caramelsaus.
Je kunt dergelijke sausen in een behoorlijke hoeveelheid tevoren maken. Daarna af laten koelen. De snoepjes gaan dan weer uitharden, dus voor gebruik weer even verwarmen. Niet schrikken als de saus dan gaat schiften, dat komt omdat er room is gebruikt. Geen probleem, een klein beetje verse slagroom erbij en je hebt weer een mooie egale saus.

TIP: GARRY DE BOER (HANOS), TEL. (055) 529 46 46

Reageer op dit artikel