artikel

Patisserie (poffertjes)

Horeca

Poffertjesmix kun je op meerdere manieren gebruiken. Normaal maak je de mix aan met water, een beetje olie en ei.

Patisserie (poffertjes)

Maar je kunt er ook extra smaak aan toe voegen. In dit geval is het water vervangen door Grand Marnier. Bovendien is als extra garnituur nogagruis toegevoegd. Je krijgt zo een poffertjesbeslag met sinaasappelsmaak.Met dat beslag kun je twee dingen doen. Je kunt er gewoon poffertjes van bakken, maar je kunt het ook in een vormpje doen en het in de oven bakken op een lage temperatuur, circa 165°C. Zo krijg je koekjes die als bodem of als deksel van een dessert kunnen dienen.Je kunt het poffertjesbeslag tenslotte ook nog in een spuitzak doen, er een decoratie mee op een bord spuiten, vervolgens bakken en als garnering gebruiken.

Reageer op dit artikel