artikel

Pepijn Verburg troeft docenten af.

Horeca

Hij scoort zelfs hoger dan alle deelnemende docenten. De 20-jarige student Pepijn Verburg is de overduidelijke weekwinnaar van de Misset Horeca Kennistest. In de Top-10 overall veroverde hij de plaatsen één tot en met acht.

Pepijn Verburg troeft docenten af.

Pepijn Verburg is derdejaars student op de International Hotel Management School in Breda. In zijn vrije tijd werkt hij bij grand café Bolsjoi in Goes. ‘In de nieuwsbrief van Misset Horeca las ik over de Kennistest. De prijzen spreken mij aan, maar ik doe de test ook omdat ik mijn kennis wil vergroten en testen. Als je eenmaal begint, weet je niet van ophouden.’ Dat blijkt ook wel, want de ijverige student ondernam wel meer dan honderd pogingen. ‘En ik ga door, misschien iets minder intensief. Zo af en toe probeer ik mijn tijd te verbeteren. De test gaat gemakkelijker naarmate je het meer doet. Alhoewel er wel lastige vragen tussen zitten, met name over voedingsstoffen. Ik moet ook opletten dat ik het niet te snel wil doen, want dan lees ik de vragen niet goed en ga ik alsnog de mist in’, aldus Pepijn.

Pepijn Verburg is een ambitieuze jongen. ‘Ik was al van plan om op stage naar de Verenigde Staten te gaan. De prijs, een baan in de VS, is voor mij een extra stimulans om een nog hogere score te behalen. Ik wil graag nieuwe ervaringen opdoen in het buitenland, een andere cultuur leren kennen en mijn talen verder ontwikkelen.’

De vraag wat hij met het geld zou doen als hij de Kennistest wint is zo beantwoord. ‘Daar heb ik al over nagedacht. Ik zou er mijn stage mee bekostigen, want de kosten voor een vliegticket en een visum moet ik zelf betalen.’

Maandag 1 maart ging de Misset Horeca Kennistest van start. In de eerste week namen bijna 300 deelnemers één of meerdere keren deel. De test loopt tot eind april. Deelname is gratis en onbeperkt.

Reageer op dit artikel