artikel

Peter van Gils

Horeca

Verpleeghuis Hogewey in Weesp gaat heel ver in het streven naar welzijn onder de bewoners, die allen ernstig dementerend zijn. Zo zijn alle 160 bewoners ingedeeld in woongroepen, gerelateerd aan hun afkomst. Er is een Gooise groep, een Amsterdamse, een Indische, een christelijke, een ambachtelijke en een huiselijke groep. De bewoners eten in hun eigen […]

Peter van Gils

Verpleeghuis Hogewey in Weesp gaat heel ver in het streven naar welzijn onder de bewoners, die allen ernstig dementerend zijn. Zo zijn alle 160 bewoners ingedeeld in woongroepen, gerelateerd aan hun afkomst. Er is een Gooise groep, een Amsterdamse, een Indische, een christelijke, een ambachtelijke en een huiselijke groep. De bewoners eten in hun eigen groep, hetgeen de nodige logistieke uitdagingen geeft aan het personeel van Hogewey. Vooral ook omdat het menu in iedere groep anders is. Samen met de medewerkers voeren de bewoners feitelijk hun eigen huishouding.

Centraal in de filosofie van Hogewey staat food en beverage manager Peter van Gils. Hij ziet er op toe dat het voedingsproces, hoewel geheel gedecentraliseerd, zowel naar de visie wordt ingevuld alsook voldoet aan de strenge HACCP-regels. Daarnaast ondersteunt hij zijn medewerkers continu met nieuwe ideeën, recepten, kooklessen en dergelijke. Gebak en bonbons worden in eigen huis gemaakt en in grote hoeveelheden geconsumeerd door de bewoners die bij zo’n veertig verschillende interne verenigingen zijn aangesloten. Ook beschikt Hogewey over een eigen partyservice, zowel voor bewoners als voor hun familieleden. Het restaurant werkt op à la carte basis en ook hier is Peter van Gils de drijvende kracht. Een veelzijdig man dus op een veelzijdige zorglocatie.

Reageer op dit artikel