artikel

Pijn in je rug? Ga lekker eten!

Horeca

De trend van gezond eten bereikt in het Schotse Edinburgh nieuwe hoogten. Het Chinees restaurant Palace Chine probeert zijn gasten niet alleen de lekkere honger te stillen, maar levert ook genezing en zelfs mannelijke potentie in zijn dishes . Hoe? Met oeroude Chinese kruiden. Pijn in je rug? Ga effe lekker eten.

Pijn in je rug? Ga lekker eten!

Eigenaar Brain Wang, eigenaar van 21 Chinese kruidenwinkels in Groot Brittannië, probeert met zijn restaurant de eerste buiten China te zijn die traditionele geneeswijzen met eten combineert. Chinese kruidendokters kennen kruiden tegen het ouder worden en allerlei andere ongemakken als rugpijn en migraine. Wangs gasten kunnen in Palace Chine gewoon lekker eten, maar ook eerst een dokter raadplegen, die de kruiden adviseert die in de gerechten verwerkt worden.

De kruidenkok is jarenlang in China op training geweest en weet precies hoe en vooral op welk moment je de kruiden aan de gerechten toevoegt. Echte garantie op herstel kan de keuken van Wang niet geven, doodgewoon omdat Palace Chine de licentie van de Medicines Act 1968 nog niet heeft. Toch raadpleegt een op de vier gasten de kruidendokter en hij is bereid dertig procent meer te betalen voor zijn menu. Paginagrote advertenties in de Scotsman moet de belangstelling verder aanwakkeren.

Reageer op dit artikel