artikel

Pikante winterse maaltijdsoep

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:½
stuk rookworst (geweld, grof of fijn naar keuze)
75 g ontbijtspek (in reepjes gesneden)
75 g schouderham
250 g knolselderij (in kleine blokjes gesneden)
250 g koolraap (in kleine blokjes gesneden)
1 grote rode ui ( in halve ringen gesneden)
20 g boter
3/4 liter bouillon
1 mespuntje chilipoeder (of wat druppels tabasco)
1 eetlepel peterselie (gehakt)
1/8 liter slagroom
citroensap
worchestersaus

Pikante winterse maaltijdsoep

Bereiding:
Wrijf na het snijden de koolraap- en de knolselderijblokjes direct in met citroensap om verkleuren te voorkomen. Fruit de rode uien met de ham en het ontbijtspek in de boter. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng ze aan de kook. Laat de koolraap en de knolselderij in circa 20 minuten garen in de bouillon.

Maak de soep pikant op smaak met zout, chilipoeder of tabasco en worchestersaus. Voeg op het laatst de in plakjes gesneden rookworst, slagroom en de gehakte peterselie toe.Lekker met uienstokbrood en/of roggebrood met gekookt Zeeuws spek.

Reageer op dit artikel