artikel

Pims mayo

Horeca

Koks uit het proefpanel van Misset Horeca geven de voorkeur aan mayonaise met een zuurtje in de smaak. De Belgische van Devos en Lemmens is hun favoriet maar ook de zelfgemaakte van vast panellid Pim Haaksman gooit hoge ogen. Alleen de structuur mag wat vaster zijn. De luchtbellen zijn niet gewenst. Advies van de panelleden: gebruik een magimix in plaats van een garde of mixer. Lees hier hoe Pim zijn mayo bereidt met wat extra citroen en een vleugje honing.

Pims mayo

Ingrediënten voor 1 liter mayonaise:

  • 1,5 dl eierdooier, gepasteuriseerd
  • 0,5 dl azijn
  • 20 g mosterd, fijn
  • 8,5 dl olie
  • 0,5 citroen
  • 0,1 dl honing
  • 2 g peper
  • 2 g zout
  • (worcestersaus)

Bereidingswijze
Doe de eierdooier met de azijn, 1 g zout, mosterd, citroen en honing in een rvs-bekken.Roer de dooiers met de garde los.

Voeg de olie langzaam druppelend toe. Roer de massa intussen voortdurend met een garde (of in de magimix voor ene stevigere structuur).Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel worscestersaus.

Bewaar de mayonaise op kamertemperatuur in een afsluitbare pot of emmer. De mayonaise is zeven dagen houdbaar.

Reageer op dit artikel