artikel

Pisto mancheno

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • zout
  • peper
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels slagroom
Pisto mancheno

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Was de courgette en snij hem in blokjes. Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de ui, courgette en paprika toe. Voeg de Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak toe. Smoor de groenten in een gesloten pan in ca. 10-15 minuten zachtjes gaar.

Kerf de onderkant van de tomaten met een mesje in. Dompel de tomaten even onder in kokend water en ontvel ze. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of met een staafmixer.

Roer de tomatenpuree door de groenten en sudder de groenten nog ca. 3 minuten. Voeg de slagroom toe en warm het gerecht al roerende nog even door. Lekker met pasta of gekookte aardappelen.

Reageer op dit artikel