artikel

Pompoensoep

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g oranje pompoen geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1 grote ui
  • 1 theetlepel milde kerriepoeder
  • 1 laurierblad
  • 15 g boter of margarine
  • Scheutje melk
  • Scheutje ketjap manis
  • peper
  • 1/2 bosje fijngesneden peterselie
Pompoensoep

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Verhit de boter of margarine in een ruime pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg de kerriepoeder en de blokjes pompoen toe en laat alles nog 5 minuten fruiten. Voeg de kippenbouillon en het laurierblad toe en kook de pompoen met de deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep weer aan de kook en voeg de melk toe. Maak de soep op smaak met peper en ketjap manis. Roer de peterselie erdoor en serveer direct. Lekker met stokbrood en kaas.

Reageer op dit artikel