artikel

Pompstation, Amsterdam

Horeca

Het loopt hartstikke goed tot nu toe’, zegt de enthousiaste assistent-bedrijfsleider Jeanine Rietman over Pompstation. Het is dé nieuwe hotspot voor Amsterdammers in stadsdeel Zeeburg. Slogan: ‘we all meat @ Pompstation’.

Pompstation, Amsterdam

De kaart heeft een ruime keuze uit diverse vleessoorten, Baambrugs big, een aantal vis- en vegetarische gerechten en bijzondere wijnen. Op vrijdag en zaterdag kan er worden gedanst. Op de overige avonden worden geregeld liveoptredens gegeven door jazzmuzikanten en up coming bands.

Nicole Disbergen, Laurens Stegge (foto) en Ed van Zomeren zijn de eigenaren. Samen hebben zij Amsterdam voorzien van meerdere toonaangevende horecazaken, zoals Chocolate Bar in de Pijp, Bond en Sing Sing in Oud-Zuid.

Een juweeltje is het pand van Pompstation. Het gemaal is in 1912 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school (oppervlakte 600 m2, 18 meter hoog plafond). Voorheen werd het gebruikt door Waternet, maar sinds een paar jaar wordt het voornamelijk ingezet voor feesten en partijen. Om het industriële karakter te behouden, zijn materialen als glas, staal, tegels en hout gebruikt.

Borneostraat 1/Zeeburgerdijk 52. Tel. (020) 692 28 88. www.pompstation.nu. Capaciteit: 120 zitplaatsen; terras 80 à 100. Prijsindicatie: hoofdgerechten €9,50 tot €24,50. Geopend: di t/m do 17.00-01.00 uur; vr/za 17.00-03.00 uur. Zo/ma gesloten. Vanaf april open voor lunch.

Reageer op dit artikel