artikel

Portabella met ei

Horeca

Ingrediënten voor 8 hapjes
4 Portabella’s of 8 reuzenchampignons
olie
100 gram mager spek in reepjes
4 eieren
peper, zout
1 eetlepel fijngehakte peterselie of bieslook

Portabella met ei

Bereiding
Warm de oven voor op 200 graden. Veeg de portabella’s schoon. Snij de stelen uit de hoeden. Hak de stelen fijn. Bestrijk de Portabella’s met olie. Leg de Portabella’s op een ingevette bakplaat. Schuif de Portabella’s ongeveer 10 minuten in de oven.

Bak de reepjes spek in een koekenpan bijna knapperig. Bak de fijngehakte champignonstelen even mee. Klop in een kom de eieren met peper, zout en fijngehakte peterselie los. Schenk het eimengsel bij de spekjes in de pan en laat het ei al roerende langzaam stollen. Haal de Portabella’s uit de oven. Vul de Portabella’s met het roerei en snij ze doormidden. Ook lekker als voorgerecht.

Reageer op dit artikel