artikel

Presenteer een internationaal borrelgarnituur

Horeca

De wereld wordt steeds kleiner. Nederlanders gaan vandaag de dag overal naartoe op reis. Mensen uit allerlei culturen komen hierheen. Wereldwijd is eten een van de eerste dingen waardoor je met elkaar kennismaakt. In veel oosterse culturen bestaat de hele avondmaaltijd uit allerhande lekkere hapjes, uit snacks.

Presenteer een internationaal borrelgarnituur

* Chips & dips om zelf te maken

Opgerold

In praktisch alle tropische en suptropische gebieden vind je overal op straat stalletjes en kraampjes met de verrukkelijkste versbereide hartige hapjes. Dit soort hapjes zijn uitermate geschikt om te presenteren als borrelgarnituur. Denk hierbij aan kleine tortilla’s en de moderne Californische wrappers, miniloempia’s, chique sushi, saté in talloze variaties en nog veel meer


Swingende Mexicaanse tortilla’s en andere ingerolde verrassingen zijn de nieuwste trends. To wrap wordt zelfs in de Nederlandse keuken een begrip. Wraps zijn ideaal geschikt om te presenteren als borrelhapje. Klein, handig vast te pakken en bijzonder. Zeker als u ze verpakt in gekleurd bakpapier, dan wordt het een echte blikvanger.

Recepten:

* Tortillahoorntjes met garnalen-avocadosalade

* Ham-kruidenquasadillapuntjes

* Norirolletjes met pandanrijst en garnalen

* Delicate eierwrappers

* Broodrolletjes met ei en basilicum

* Kalfsrolletjes met paddestoelen

* Chinese krabrolls

Op stokjes

Er is meer dan saté. Allerlei lekkers op een stokje. Zet de spiezen voor het serveren vast in een piepschuimen halve bol die u bekleed heeft met gekleurd bakpapier. U heeft gegarandeerd bekijks op het terras.


Recepten:

* Poffertjessaté

* Gehaktballenspies

* Spiesjes van citroenkip met olijven

* Spiesje met eendenborst

* Warme garnalenspiesjes

* Falafelspiesjes

Voor gezondheidsfanaten

Veel Nederlanders zijn opgevoed met het idee dat een tussendoortje niet mag en niet gezond is. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden dan het overbekende frituurschoteltje met bitterballen dat bij veel horecagelegenheden op tafel komt tijdens het happy hour. Dat bewijzen de onderstaande recepten van internationale borrelhapjes met groente en fruit.


Recepten:

* Komkommerrolletjes

* Slabladrolletjes met gekruide mihoen

* Radicchioschuitjes

* Sweetbites

* Gevulde tomaten met Griekse salade


Bekijk hier de hapjes per land ingedeeld

Reageer op dit artikel