artikel

Primeur: Starbucks in Nederland

Horeca

Nederlandse koffiefanaten moeten in juni bij Nike in Hilversum zijn. Het grootste sportmerk ter wereld heeft in haar Europese hoofdkantoor dan hoogstwaarschijnlijk een koffiecorner van de Amerikaanse koffiegigant Starbucks. Een primeur voor Nederland.

Primeur: Starbucks in Nederland

Dat meldt het vakblad Misset Catering in haar nieuwe editie die vrijdag 7 april verschijnt. Nike is nu nog in onderhandeling met Starbucks, Illy en Piazza d’Oro (D.E.). De kans is echter groot dat de deal met Starbucks doorgaat. Dat betekent dat er dan voor het eerst in Nederland koffie van dit Amerikaanse megamerk wordt geschonken. Nike’s facilitymanager Paul ten Hag: ,,Dat zou vooral de Amerikanen, Engelsen en directeuren hier erg blij maken.”

Half Amerika zweert bij het zwarte goud van Starbucks. De koffiecorner zou er vóór 10 juni (start WK voetbal) moeten komen en wel in de grote ontvangsthal, die vrij toegankelijk is. Ook zou de koffie geschonken moeten gaan worden in het à la carte bedrijfsrestaurant van Nike, The Bistro. De vier speciale koffiemachines kosten volgens Ten Hag 60.000 euro.

Reageer op dit artikel