artikel

Productinformatie Knolselderij

Horeca

Knolselder is de verdikte eetbare wortel van de selderplant. De knol heeft een lichtpaarse tot witte of gele kleur. Vanbinnen is de knolselder romig wit.

Productinformatie Knolselderij

Aankoopadvies
Let er bij de aankoop op dat de knollen stevig en droog zijn. Als er nog bladeren aanzitten moeten deze frisgroen zijn. Exemplaren met te veel wortels en beschadigde bladeren laat men best liggen. Men rekent ongeveer 200 tot 250 g gekookte knolselder per persoon. Rauw rekent u best ongeveer 100g.

Bewaaradvies
De knolselder kunt u op een droge en koele plaats enkele weken bewaren.

Bereiding
De knolselder moet voor gebruik dik geschild worden. Eens de knol in blokjes gesneden is, kan een bruine verkleuring van het vruchtvlees optreden. Besprenkel de partjes daarom met wat citroensap om dat te voorkomen. Knolselder kunt u zowel koud als warm verwerken. U kunt hem ook stoven.

Reageer op dit artikel