artikel

Productinformatie Kokkels

Horeca

Nederland is één van de grootste kokkelproducenten van Europa. De meeste kokkels worden naar Italië en Spanje geëxporteerd. Kokkels worden vaak al aan boord van het schip gekookt, waarna ze aan land diepgevroren worden

Productinformatie Kokkels

Verkrijgbaarheid
De beste tijd voor verse kokkels is van augustus tot december. Als conserve zijn kokkels het hele jaar door verkrijgbaar.

Bereidingswijze
Kokkels zijn diepvries of als conserve te koop. Makkelijk te verwerken in visschotels, bijvoorbeeld paella.

Smaak
Het vlees van de kokkel is mager en zeer smaakvol.

Uiterlijk
De kleur van de kokkel is vaalwit, de dubbele schelp is hartvormig en heeft ongeveer 25 afgeronde ribbels. Maximaal 5 cm.

Een lekker recept
Bak de boter bruin in een goede pan. Voeg de goed gespoelde kokkels toe, die laat je heel goed bruin. Tijdens het bakkenbreng je ze op smaak met cajunkruiden en bak je ze af tot ze liggen te knetteren in de pan. Als ze mooi bruin zijn haal je ze er weer uit , dan ga je de fijn gesneden ui en de in blokjes gesneden paprika’s bakken tot ze licht bruin zijn. Een kwart van elke paprika is voldoende. Voeg alles samen en dien het warm op met wat sla en geroosterd brood.

Reageer op dit artikel