artikel

Productinformatie Peren

Horeca

De meest gekende peersoort is de Conférence. U kan deze het hele jaar door verkrijgen, met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus. De Doyenne du Comice wordt de koninginnepeer genoemd wegens haar wit, sappig vruchtvlees en erg zoete smaak. Deze peer heeft een geelgroene kleur met een bruinrode gloed en is verkrijgbaar van oktober tot maart. Andere peersoorten zijn de Triomphe de Vienne, de Beurré Hardy en de Durondeau.

Productinformatie Peren

Aankoopadvies
Peren koopt u het best wanneer ze nog stevig zijn. U kunt peren altijd nog even verder laten rijpen in de koelkast.

Bewaaradvies
Bewaar peren in het groentevak van de koelkast. Om te voelen of een peer voldoende rijp is, voelt u best net onder de steelinplanting. Om de kleur van een geschilde of versneden peer mooi te houden, gebruikt u best wat citroensap.

Bereidingswijze:
Peren zijn heerlijk in slaatjes en gebak, omdat ze zo knapperig zijn en fris smaken. U kunt ze ook stoven of pocheren. Verder kunt u ze gebruiken als versiering, uithollen en opvullen.

Peren zijn o.a. lekker in combinatie met vis, vlees, konijn en bij de bereiding van zoete desserts.

De peersoorten Triomphe de Vienne en Beurré Hardy zijn eerder dessertperen, maar kunnen ook als stoofpeer worden gebruikt. De Durondeau is een heerlijke dessertpeer die u best vanaf oktober koopt.

Bekijk hier twee recepten met peer:
Gebakken peren en perenchips met ijs
Perentaart

Reageer op dit artikel