artikel

Provence: streek van lavendel en Van Gogh

Horeca

In de Provence is het goed gebruik eenvoud met overvloed te combineren. De geur van kruiden, de gulheid van wijn, de rijkdom aan groenten en fruit geven samen een perfecte smaakcombinatie.

Provence: streek van lavendel en Van Gogh

Zon

Breng de zon uit de Provence op dit buffet met de vrolijk gekleurde salades, zoals zonnige minipaprika’s, gevuld met goudgele eibieslooksalade, een waldorfsalade met artisjokharten en decoraties van verse artisjokken, geurige lavendel, rozemarijn en knoflook. U ziet, proeft en ruikt de Provence in uw buffet.

Aankleding

Kies voor warme gele en blauwe tinten van Vincent van Gogh in de ondergrond en in het aardewerk. Daarnaast doen terracotta schalen en accessoires het goed. Kies als ondergrond voor een Provençaalse stof of zeshoekige terracotta tegels uit Salernes. Leg ter decoratie op het buffet producten uit de streek: een streng knoflook, losse knoflookbollen, artisjokken, een mand met lavendel en rozemarijn, stokbrood, aubergines, Franse kaas op rieten matjes amandelen, een mandje eieren, olijven en karaffen met wijn en water

Buffetonderdelen

RundvleessaladeServeer de rundvleessalade op een bedje van eikenbladsla met stukjes rode parika en blokjes rode appel, gegarneerd met rode uienringen en bieslook.

Huzarensalade

Voeg stukjes wortel, broccoli, gele paprika, en tijm toe voor het maken van een Provençaalse salade.

Waldorfsalade

Geef deze salade een kenmerkende Zuidfranse smaak met uitgelekte artisjokharten, fijngeknipte bieslook en garnalen en omlijst de salade met een vrolijk randje van sinaasappelschijfjes.

Zalmsalade

Garneer deze salade met gecanneleerde komkommer, dille en gehalveerde sherrytomaten.

Eibieslooksalade

Vul minipaprika’s (rood, groen, geel) met eibieslooksalade voor een kleurrijk en zonnig onderdeel van het buffet.

Hoeveelheid

Reken op circa 700 gram per persoon voor een partybuffet, waarvan 500 gram salades en 200 gram voor warme gerechten.

Wijnadvies

Côtes de Provence, rood, wit en rosé.

Reageer op dit artikel