artikel

Pumpkin soup

Horeca

Pompoenen (pumpkin) wordt in Nederland vooral voor decoratie gebruikt. Net voor de winter, brengen ze nog even wat kleur in tal van tuinen en op tal van showtafels. Culinair gezien is pompoen hier geen groot product. Je ziet wel eens recepten en hij wordt wel gegeten, maar zeer mondjesmaat. In de Australische keuken wordt pompoen beschouwd als een veelzijdige groente, die in tal van gerechten wordt toegepast. Hij wordt geroosterd, gestampt, gepureerd en gebruikt in curries en soepen. Een van die soepen is pumpkin soup with crème fraîche and grilled focaccia.

Pumpkin soup

Ingrediënten (voor 4 couverts)
1 kg pompoen
250 g aardappelen
1 ui
1 takje selderij
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
800 ml kippenbouillon
0,5 bosje bieslook
60 ml crème fraîche
4 plakjes focaccia
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Schil de pompoen, verwijder het zaad en snijd het pompoenvlees aan stukjes. Schil de aardappelen en snijd deze eveneens aan stukjes. Fruit de gesnipperde ui met de selderij en voeg de knoflook toe. Laat het geheel zachtjes doorgaren.
Voeg de pompoenstukjes toe, de aardappel en de laurierblaadjes en roer alles door elkaar.Voeg de kippenbouillon toe tot alle ingrediënten onder staan. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Giet een kleine hoeveelheid vocht uit de pan en bewaar dit. Pureer het overige. Voeg, afhankelijk van de gewenste dikte, na het pureren wat van het bewaarde vocht toe, zodanig dat er een vrij dikke soep ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper en zeef de soep.Serveer de soep in diepe borden met een beetje crème fraîche in het midden. Garneer met bieslook en serveer er gegrild focaccia brood met olijfolie bij.

Reageer op dit artikel