artikel

Rabarber, ragout en ratatouille

Horeca

Rabarber, ragout en ratatouille

Rabarber, ragout en ratatouille

De herkomst van culinaire termen

Fred Spaargaren geeft in ‘Rabarber, ragout en ratatouille’ in alfabetische volgorde begrippen uit de keuken, producten en bekende culinaire figuren weer.

175 pagina’s, paperback, 13 x 20 cm

Prijs : € 13,50

Bestellen>>>

Luchtige lijst

De Franse keuken en haar producten staan centraal in Rabarber, ragout en ratatouille. De herkomst van culinaire termen. Auteur Fred Spaargaren geeft in alfabetische volgorde begrippen uit de keuken, producten en bekende culinaire figuren weer. Deze lijst bevat veel anekdotes over bijvoorbeeld Dame Blanche of quenelles. Maar ook over salpicon en Escoffier. Een en ander is luchtig opgeschreven maar wat ontbreekt is een literatuurlijst of verantwoording. Dat is jammer want daardoor is de uitleg net iets te vrijblijvend. De auteur schrijft in zijn voorwoord dat hij met zijn publicatie de bediening wat meer achtergrondkennis verschaffen. Daartoe vormt het boek inderdaad een aanzet. Maar een culinair standaardwerk is zal het niet wo

(Recensie MissetHoreca 46 d.d. 17-11-2006)

Reageer op dit artikel