artikel

Radicchiostamppot met geitenkaas en mango

Horeca

Ingrediënten 1 kg aardappelen Zout 2 kropjes radicchio (rode sla) 1 kleine mango 200 gr Franse geitenkaas 180 gr gepelde hazelnoten 25 gr boter 1 dl melk 10 gr majoraan Versgemalen zwarte peper BereidingswijzeSchil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar. Was de […]

Radicchiostamppot met geitenkaas en mango

Ingrediënten
1 kg aardappelen
Zout
2 kropjes radicchio (rode sla)
1 kleine mango
200 gr Franse geitenkaas
180 gr gepelde hazelnoten
25 gr boter
1 dl melk
10 gr majoraan
Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar. Was de kropjes radicchio en snijd ze in dunne reepjes. Schil de mango, snijd de plakken van de pit en snijd deze in stukjes. Snijd de geitenkaas in stukjes. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er de boter en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat. Voeg de majoraan en peper toe. Schep de radicchio en de mango erdoor en warm de stamppot op zacht vuur nog enkele minuten door; de radicchio moet wel knapperig blijven. Schep op het laatst de kaas en de hazelnoten door de stamppot. Breng de radicchiostamppot op smaak met zout en peper.

Reageer op dit artikel