artikel

Rai Catering zet duurzaam Amsterdam op de kaart

Horeca

Met de naam ‘Hartverwarmend Amsterdam’ introduceert RAI Catering tijdens de komende Horecava een bijzonder biologisch Amsterdams lunchmenu. De ingrediënten zijn afkomstig van ambachtelijke, kleine producenten uit de regio zoals Stadskwekerij Osdorp en de Geitenboerderij uit het Amsterdamse bos.

Rai Catering zet duurzaam Amsterdam op de kaart

RAI Catering wil, als Amsterdamse cateraar, laten zien welke mooie producten een verstedelijkt gebied als Amsterdam kan bieden. Bezoekers aan Horecava kunnen tijdens het lunchmenu ‘Hartverwarmend Amsterdam’ kennis maken met enkele biologische producenten van de ingrediënten van dit menu. Brasserie ‘Hartverwarmend Amsterdam’ is alleen geopend tijdens Horecava 2010.

RAI Catering hecht al lang veel waarde aan duurzaamheid en herkomst. Dit initiatief gaat veel verder en onderstreept de Amsterdamse ‘roots’. Martin van Nierop, directeur RAI Catering: “Koken met duurzame, ambachtelijke producten uit de regio is lastig als je in Amsterdam gevestigd bent. Immers, de regio is sterk verstedelijkt met weinig landbouwgrond en veeteelt. Toch kent Amsterdam een paar heel bijzondere initiatieven waar we als Amsterdammers trots op mogen zijn”. Zo vindt RAI Catering de producten voor het menu ‘Hartverwarmend Amsterdam’ bij de volgende leveranciers:

Stadskwekerij Osdorp

Wie op zoek is naar bijzondere producten vindt ze bij deze kleinschalige tuinderij: van groene knoflook tot Japanse raapsteel. Maar ook komkommers, sla en tomaten zijn verkrijgbaar. Alle groenten en kruiden zijn duurzaam gekweekt in de volle grond.

Geitenboerderij ‘de Ridammerhoeve’

Ieder Amsterdams kind heeft wel eens een geitje de fles gegeven op de geitenboerderij in het Amsterdamse bos. Doorvoed en vertroeteld leveren de geiten smaakvolle melk, kaas en geitenvlees.

Waterlands Weelde

Iets ten noorden van Amsterdam houdt de familie Hoek-Spaans een biologisch vleesveebedrijf met veel rust en ruimte voor koeien en schapen. Voorop staat dat de dieren zich op natuurlijke wijze kunnen voeden en bewegen met als doel vlees van een ambachtelijke, ‘ouderwetse’ kwaliteit.

Mijnboer

De stichting Mijnboer verenigt kleinschalige kwekers en producenten en geeft hen een afzetgebied. Hun assortiment en opbrengst zijn vaak te klein om te leveren aan groothandels. Daardoor dreigen deze ambachtelijke producten te verdwijnen. Met Mijnboer blijven deze bijzondere producten behouden.

Kennismaken tijdens de lunch

Tijdens Horecava zet RAI Catering een heel restaurant in het teken van ‘Hartverwarmend Amsterdam’. Dagelijks is er een lunchmenu met ingrediënten van de genoemde biologische, Amsterdamse leveranciers. Bovendien is er volop informatie zodat horeca-ondernemers zich ook zelf kunnen oriënteren op deze bijzondere leveranciers. Reserveren voor deze bijzondere lunchervaring kan vanaf medio december op de site www.horecava.nl.

Reageer op dit artikel