artikel

Recreatief snacken bij ’t Blauwe Meer

Horeca

Deze zomer is één van de frituurwagens van het bedrijf ‘De Smulkar’ te vinden op het terrein van recreatiegebied ’t Blauwe meer’ in de nabijheid van Loon op Zand. Het is het eerste jaar dat Sandra en Leo Peijnenburg hun snacks verkopen bij de recreatieplas.

Recreatief snacken bij ’t Blauwe Meer

‘In juli en augustus staan we hier elke dag. Als het heel druk wordt zetten we misschien nog wel een tweede wagen in’, vertelt Sandra Peijnenburg. ‘Dat kan makkelijk want mijn man en ik hebben met ‘de Smulkar’ een bedrijf waarmee we vooral evenementencatering verzorgen. We hebben wel vijf frituurwagens, maar ook ijskarren en hamburgerwagens.’
Volgens Peijnenburg proberen de uitbaters van de recreatieplas een ‘wat beter’ publiek te trekken. Het assortiment in de verkoopwagen is daarop aangepast. ‘ We verkopen ook luxe stokbroodjes en saté. Dat is toch wel bijzonder voor een snackwagen.’ De ondernemers proberen zich ook met de fritesverkoop te onderscheiden van de gemiddelde snackwagen. ‘We doen de frites al een aantal jaar in een grote puntzak. Dat vinden de klanten er mooi uitzien.’
Een groep schaars geklede recreanten verdringt zich voor de frituurwagen. Sandra Peijnenburg kijkt vergenoegd toe. ‘We werken met een vrij grote groep oproepkrachten. De jongens willen allemaal wel hier werken vanwege al de in badkleding gestoken dames die ze dan aan de wagen krijgen’, gaat ze lachend verder, ‘alsof ze tijd hebben om rond te kijken met deze drukte!’Peijnenburg verwacht veel van het eerste jaar bij het recreatiegebied. ‘ Als we maar geen ‘Hollandse’ zomer krijgen, zoals de laatste paar jaar.’

Reageer op dit artikel