artikel

Resolutie

Horeca

De deur voor versoepeling van het rookverbod is zaterdag door tijdens het CDA-congres dicht gesmeten. Een resolutie van de afdeling Etten-Leur moet bekijken wat de mogelijkheden zijn om kleine cafés in de grensstreek te helpen met het rookverbod, werd verworpen.

Resolutie

‘Etten-Leur’ stelt dat cafés bij de grens het slachtoffer zijn van oneerlijke concurrentie uit Duitsland en België omdat daar in kleine cafés wel mag worden gerookt. Met het verwerpen van de resolutie gaan de leden van het CDA in tegen het dagelijks bestuur van de partij, dat de resolutie ondersteunde.

De jongste politieke ontwikkeling rondom het rookverbod vormt de apotheose van een weekje oplopende rookspanning. Begin vorige week sijpelden geluiden door dat eigen partijmensen van minister Klink wel wat zien in een vorm van versoepeling van het rookverbod.

Rookdeur dicht

Na aanwakkerende berichten in kranten en op tv kozen eind vorige week diverse gezondheidspartijen zoals het Astma Fonds, KWF Kankerbestrijding en Stivoro de tegenaanval met een oproep aan minister Klink om maar vooral niet te versoepelen. Het was een spannende opmaat naar het CDA congres in Utrecht, waar het rookverbod besproken werd.

Nu de rookdeur dicht gesmeten is, neemt de teleurstelling onder klagende ondernemers toe. Teleurstelling die dagelijks op deze website valt te constateren middels reacties onder nieuwsberichten over het rookverbod. Reacties die vol emotie zitten en vaak niets aan onduidelijkheid overlaten.

Reageer op dit artikel