artikel

Risotto met eekhoorntjesbrood

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
2 gesnipperde sjalotjes
50 gram boter
40 gram jonge doperwten
160 gram rijst Vialone nano (of Carnaroli)
60 gram vers eekhoorntjesbrood (cèpe/ porcino) in dunne reepjes
2 courgettebloemen
200 ml bouillon en 200 ml water, aan de kook
20 gram geraspte parmezaanse kaas

Risotto met eekhoorntjesbrood

Bereiding
Laat 30 gram boter smelten in een pan met dikke bodem en voeg vervolgens de ui toe. Laat deze in enkele minuten zacht worden en voeg dan alle rijst in één keer toe. Roer de rijst met een houten lepel zodat alle korrels een glanzend laagje krijgen van de boter en schenk er vervolgens wat bouillon bij. Blijf roeren tot na zo’n 4 à 5 minuten de vloeistof geabsorbeerd is.

Voeg de doperwten toe en een minuut of twee later de reepjes eekhoorntjesbrood. Blijf deels water, deels bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is en roer steeds goed door. Voeg tegen het eind van de bereidingstijd (totaal zo’n 12 minuten) de courgettebloemen, de rest van de boter en de kaas toe.

Reageer op dit artikel