artikel

Roergebakken wortelmix met gerookte kip

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen200 g winterwortel ½ courgette 1 rode paprika 3 bosuitjes 150 g gerookte kipfilet 2 eetlepels olie 1 teentje knoflook ½ eetlepel tandoorikruiden BereidingswijzeSchil de wortels met een dunschiller. Snij de wortel en courgette in dunner reepjes van ca. 5 cm lang. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ook de […]

Roergebakken wortelmix met gerookte kip

Ingrediënten voor 2 personen
200 g winterwortel
½ courgette
1 rode paprika
3 bosuitjes
150 g gerookte kipfilet
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
½ eetlepel tandoorikruiden

Bereidingswijze
Schil de wortels met een dunschiller. Snij de wortel en courgette in dunner reepjes van ca. 5 cm lang. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ook de paprika in lange dunne reepjes. Snij 2 bosuitjes in stukken van ca. 3 cm en snij het laatste uitje in dunne ringetjes. Snij de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook even heel zachtjes aan. Roer de tandoorikruiden erdoor en schep ook de wortel, courgette, paprika en stukken bosui erdoor.

Roerbak het geheel ca. 3 minuten, schep dan de kip erdoor en roerbak alles nog 1 minuut. Voeg 2-3 eetlepels water toe en laat de groente in nog 2-3 minuten beetgaar worden. Strooi de uiringetjes erover. Lekker met witte en wilde rijst.

Reageer op dit artikel