artikel

Rolletjes met tonijn

Horeca

Ingrediënten
10 sneetjes wit vloerbrood
2 gedroogde tomaatjes op olie
1 blikje tonijn
½ rode ui (gesnipperd)
1 volle eetlepel kappertjes
1 theelepel tijm
zout
versgemalen peper
ca. ¾ dl olijfolie

Rolletjes met tonijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de tomaatjes heel fijn. Giet de tonijn af en meng de tomaatjes, de ui, de kappertjes en de tijm erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes met een deegroller iets dunner. Schep er aan een korte kant een streep van het tonijnmengsel op en rol de sneetjes stevig op.

Plak de rand vast met een beetje olie. Halveer de rolletjes, bestrijk ze rondom met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodrolletjes in de oven in ca. 10-15 minuten knapperig bruin.

Reageer op dit artikel