artikel

Romige pasta met oesterzwammen

Horeca

Ingrediënten
300 gram oesterzwammen
200 gram pasta (penne)
1 rode paprika
1 rode ui
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels chilipoeder
zout
peper
1 pakje verse roomkaas met kruiden (150 gram)
2 eetlepels (vers geraspte) Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngehakte basilicum

Romige pasta met oesterzwammen

Bereiding
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.Veeg de oesterzwammen schoon, snij destelen in stukjes. Snij de helft van de oesterzwammenin repen. Verwijder de zaadlijsten uit depaprika en snij de deze in reepjes. Pel de ui en snijhem in partjes. Verhit de olijfolie in een koekenpanen bak op hoog vuur de hele oesterzwammenmooi bruin, laat het vocht verdampen. Schep deoesterwammen op een bord.

Fruit de ui in het bakvet zachtjes aan. Bak de paprika ca. 2 minutenmee. Schep de oesterzwamrepen, de steeltjes enhet chilipoeder erdoor en roerbak alles op hoogvuur ca. 3-4 minuten. Voeg zout en peper naarsmaak toe.

Giet de pasta af, voeg de roomkaas toe en laat de kaas smelten. Schep dan het oesterzwammengsel erdoor. Schep de pasta in 2 diepeborden. Strooi de Parmezaanse kaas en basilicumerover en leg de gebakken oesterzwammen erop.

Reageer op dit artikel