artikel

Roodbaars met schuimige sherrysaus

Horeca

Ingrediënten:
4 roodbaarsfilets van ca. 150 g
alternatief: kabeljauw, tilapia, roodbaars, meerval
1 sinaasappel
2½ dl medium dry sherry
2 dl visfond of visbouillon (van tablet)
2 takjes tijm
2 rode paprika’s
3 eetlepels olijfolie
zout, peper
2 eetlepels bloem
100 g roomboter
125 ml slagroom

Roodbaars met schuimige sherrysaus

Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne reepjes. Breng in een (saus)pan 2 dl sherry met de fond, tijm en de rest van de sinaasappelschil aan de kook.

Kook het vocht op hoog vuur in ca. 10 minuten in tot er nog een kwart over is. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, schep de paprika en de rest van de sherry erdoor en stoof de paprika in ca. 3-4 minuten heel zachtjes beetgaar. Houd ze warm. Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem.

Verhit 2 eetlepels olijfolie met 25 g roomboter in een grote koekenpan en bak de roodbaarsfilets in ca. 3-5 minuten knapperig bruin en gaar. Verwijder de sinaasappelschil en tijm uit het ingekookte vocht. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel op hoog vuur nog even in tot een vrij dikke saus ontstaat. Voeg de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer mooi schuimig.

Schep de saus op vier warme borden. Leg de gebakken roodbaarsfilet in het midden en verdeel de paprikaringen en de reepjes sinaasappelschil erover. Lekker met aardappelkroketjes.

Reageer op dit artikel