artikel

Rosé aan Zee

Horeca

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2009 organiseert het wijntijdschrift Perswijn in Scheveningen voor de vierde maal een roséfestival. Vorig jaar waren 30 importeurs vertegenwoordigd met meer dan 125 verschillende rosé’s. Deze rose’s stonden op land/regio gerangschikt.

Rosé aan Zee

Vorige edities van dit evenement werden in twee dagen door meer dan 500 liefhebbers bezocht, waarbij helaas velen teleurgesteld moesten worden. Ook de horeca, wijnhandel en pers waren in ruime mate aanwezig om dit unieke evenement mee te maken.

Waar ter wereld zijn zoveel rosé’s te proeven en te drinken? Waar kan eenieder zijn eigen lievelingsrosé’s uitkiezen. Waar kan in een beachsfeer gegeten en gedronken worden? Er komt ook weer een roséwedstrijd op het strand waar het aanwezige publiek zijn BESTE ROSE kan kiezen. Hierbij zijn leuke prijzen te winnen.

In Oase Beachclub kan – als het weer het toelaat – buiten geproefd en gegeten worden. De proevers kunnen constateren dat de kwaliteit van rosé is de afgelopen jaren fors is gestegen. De Franse rosé’s op de proeverij hebben geduchte concurrentie uit Zuid Afrika , Spanje, Italië en andere landen. Ieder kan zijn eigen stijl kiezen. Wij verwachten dat ook in de komende jaren een smaakontwikkeling op dit gebied plaats zal vinden in de richting van drogere rosé’s met een meer fruitig en kruidig karakter.

“Rosé aan Zee” wordt georganiseerd door uitgeverij De Wijnpers, verantwoordelijk voor wijntijdschrift PersWijn. PersWijn is met een oplage van 12.000 en meer dan 25.000 lezers het grootste wijntijdschrift binnen de Benelux..

Reageer op dit artikel