artikel

Roze sauzen tijdens Amsterdam Pride

Horeca

Onder het motto ‘Meer billen op meer boten’ varen zaterdag 2 augustus ongeveer tachtig boten door de Amsterdamse grachten. Het is het jaarlijkse hoogtepunt van Amsterdam Pride. Een lang weekeinde vol activiteiten voor homo’s en lesbo’s in de hoofdstad dat vandaag begint en duurt tot en met zondag. Wilt u als horeca-ondernemer hier op een ludieke manier aandacht aan geven, serveer dan roze sauzen en cocktails.

Roze sauzen tijdens Amsterdam Pride

Bij de meeste cocktails kan een saus of dressing in of op het cocktailglas mee geserveerd worden. Serveert u de saus apart dan spreekt men niet meer over een cocktail maar over een salade. De hieronder beschreven cocktailsauzen kunt u ook heel goed gebruiken als u een salade van schaaldieren maakt in plaats van een cocktail.

Roze cocktailsaus 1

Ingrediënten voor 4 personen:
4 volle eetlepels mayonaise
1 el tomatenpuree of ketchup
Scheutje sherry, whisky of cognac
1 el yoghurt (of kwark, of zure room, of…)
Versgemalen peper en zout
Druppeltje tabasco of andere (niet zoete) rode pepersaus
Druppeltje worcestershiresaus
1/2 theelepel milde paprikapoeder

Bereiding:
Meng alles dooreen en serveer als dipsaus of cocktailsaus

Roze cocktailsaus 2

Ingrediënten voor 2,5 dl:
2 dl. mayonaisesaus
1/2 dl licht opgeslagen room
3 el tomatenketchup
1 el brandy of cognac
1 el sherry
Snufje paprikapoeder
Worchestershiresaus naar smaak
1 theel citroensap

Bereiding:
De mayonaise, tomatenketchup, brandy, sherry, en paprikapoeder in een kom door elkaar roeren met een garde.Meng hier naar smaak worchestershiresaus en citroensap door.Spatel voorzichtig de opgeslagen slagroom er doorheen.
Opmerking: U kunt de smaak van de saus aanpassen aan de samenstelling van de cocktail met eventueel gembernat, port en peper.

Cocktailsaus met roze pepertjes

Ingrediënten voor 4 personen:
3 el mayonaise
3 el (tomaten)ketchup
3 el (zure) room
½ theelepel (selderij)zout
2 el sherry
½ el (Worcestershire)saus
½ theelepel Tabasco
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 el vloeibare honing
1 el verse basilicum
2 el roze peperkorrels

Bereiding:
Hak de basilicum fijn. Hak de rode ui fijn. Knijp de knoflook met depers uit. Maak een saus van de mayonaise, ketchup, zure room en selderijzout.Roer hier de sherry door samen met de worcestershiresaus en de tabasco.Voeg hier de knoflook, rode ui, honing, basilicum en roze pepertjes aan toe.Te gebruiken als saus, salsa of dip.

Floridacocktail

Ingrediënten voor 1 cocktail:
Halve uitgesneden grapefruit, partjes
24 gram geplukte krab
3 cl. cocktailsaus
Blaadje sla
2 el ijsbergsla, zeer fijngesneden
Partje citroen
Plukje peterselie en/of waterkers

Bereidingswijze:
Schil de grapefruit tot aan het vruchtvlees en snijd hiervan de partjes uit zonder de vliezen en de pitten, vang het sap op.Krab plukken en van de harde, beenachtige deeltjes ontdoen.Meng de grapefruitpartjes en de krab met het opgevangen grapefruitsap.Glas vullen met onder 2 el fijngesneden ijsbergsla, blaadje sla langs de binnenkant van het glas en daarna opvullen met de gemengde grapefruit en krab.Napperen met de cocktailsaus.Decoreren met plukje peterselie en/of waterkers op de saus, citroenpartje langs de schil en het vruchtvlees tot iets meer dan de helft insnijden en op de rand van het glas plaatsen.

Reageer op dit artikel